Home > Hronika > SLOVENAČKI MINISTAR POLJOPRIVREDE JOŽE PODGORŠEK PODNIO OSTAVKU

SLOVENAČKI MINISTAR POLJOPRIVREDE JOŽE PODGORŠEK PODNIO OSTAVKU

Slovenački ministar poljoprivrede Jože Podgoršek danas je podnio ostavku zbog afere oko neplaćanja jednog hotelskog računa.

Prema medijskim napisima, Podgoršek je u januaru ove godine u jednom hotelu u Bohinju napravio račun od 800 evra, a nije ga podmirio nakon odlaska, nego je to, navodno, kasnije umjesto njega učinio poljoprivredni kombinat s kojim je ministarstvo poljoprivrede u sporu zbog vlasništva poljoprivrednog zemljišta.

Navodno, riječ je o slučaju sukoba interesa, odnosno korupciji, jer je hotel koji je izdao račun u vrijeme kad je ministar u njemu boravio, bio u vlasništvu osobe povezane sa spomenutim poljoprivrednim kombinatom. U jučerašnjoj izjavi za javnost Podgoršek je saopštio da je dao ostavku da afera ne bi naškodila vladi premijera Janeza Janše pred izbore u nedjelju 24. aprila, iako se ne osjeća krivim.

Podgoršek je u Janšinu vladu ušao kao član Stranke penzionera DESUS, a nakon njenog izlaska iz vlade približio se demohrišćanskoj Novoj Sloveniji (NSI), koja ga je kao svog kandidata kandidovala i na izborima, prenosi hrvatska agencija.

Ostavite komentar