Home > Novosti > Tahir Pervan prozvao Izetbegovića: Zašto se nikada nisi udostojio da posjetiš jamu Čavkaricu u istočnoj Hercegovini?

Tahir Pervan prozvao Izetbegovića: Zašto se nikada nisi udostojio da posjetiš jamu Čavkaricu u istočnoj Hercegovini?

“Izetbegović i Ramić u Zvorniku prosipaju još dodatnih 20 do 30 miliona KM za navodne povratnike,a u stvari su to sve sami stranački poslušnici”, kaže Tahir Pervan, predsjednik Napredne Demokratske Stranke BiH.

Izetbegović, Ramić i Salkić juče u Zvorniku

Delegacija Stranke demokratske akcije, predvođena predsjednikom ove stranke Bakirom Izetbegovićem, posjetila je juče Zvornik gdje su razgovarali sa povratnicima iz ovoga dijela entiteta rs-a.

“Kamo sreće da je svoje putešestvije po manjem bh entitetu Bakir otpočeo mnogo ranije, no,nikada nije kasno”, kaže nam Tahir Pervan, predsjednik Napredne Demokratske Stranke BiH i osnivač UG “ČAVKARICA” koje je više od 15 godina, samo i o svome trošku, organizaovalo mnogobrojne posjete jami Čavkarici u istočnoj Hercegovini.Pervan je inače autor na desetine knjiga posvećenih jami Čavkarici i nani Hadžeri Ćatović Bijedić, ženi koju su, upravo, zbog Pervanovih knjiga i na stotine njegovih novinskih tekstova, mediji u BiH proglasili “bošnjačkom heroinom dvadesetog vijeka“.

“Nana Hadžera je umrla prije tačno četiri godine a njena dženaza je klanjana u Lastvi kod Trebinja”, kaže Pervan i dodaje:

“Bakira nije bilo na dženazi iako smo ga, Husein efendija Hodžić, bivši glavni Imam iz Trebinja, i moja malenkost, pismeno zamolili da dođe i oda počast ovoj ženi.Nije  ga bilo ni na bezbrojnim našim posjetama jami “Čavkarici” koja je u istoriji poznata kao jedno od najvećih pojedinačnih  muslimanskih stratišta u Drugom svjetskom ratu“.

Osim zamjerki da nikada nije posjetio istočnu Hercegovinu i njeno najveće pojedinačno muslimansko stratište, Pervan zamjera Bakiru,Ramiću i Salkuću da “godinama i bez ikakvih konkursa i kontrola dijele novac svojim stranačkim poslušnicima  u povratničkim mjestima gdje su rođeni Salkić i Ramić“.

Autor:Vildana Šator/News24

 

 

You may also like
Tahir Pervan/Napradena demokratska stranka BiH:Upali smo u osvetničke ralje Dragana Čovića
Tahir Pervan:Izetbegoviću treba ustavom zabraniti da se bavi politikom i što prije ga poslati u penziju
Tahir Pervan, predsjednik NDS-a:Ne razumijem Dodika i njegovu političku oligarhiju,čini mi se kao da traže hljeba preko pogače
Tahir Pervan NDS: Botovski napadi na potpredsjednika FBiH su napadi na državu

Ostavite komentar