Home > Novosti > Tahir Pervan, predsjednik NDS-a: Poziv iz Narodne skupštine manjeg entiteta nije ništa drugo nego zamka za Izetbegovića

Tahir Pervan, predsjednik NDS-a: Poziv iz Narodne skupštine manjeg entiteta nije ništa drugo nego zamka za Izetbegovića

Izetbegović i Čović pozvani da se obrate na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS-a.

“Iza ovog (ne)očekivanog poziva stoji najvjerovatnije Milorad Dodik.Odlaskom u Banjaluku i obraćanjem pred poslanicima Narodne skupštine manjeg bh entiteta, Izetbegović bi samo potvrdio špekulacije koje kruže Sarajevom da je on upravo čovjek koji će još  jednom izvaditi posrnulog Dodika iz  dubokog ofsajda”, kaže Tahir Pervan iz Napredne demokratske stranke BiH”.

 

Naime,danas je Predsjednik Narodne skupštine manjeg entiteta, Nedeljko Čubrilović,uputio  pozivno pismo predsjedniku SDA Bakiru Izetbegoviću i predsjedniku HDZ-a BiH Draganu Čoviću sa porukom  da prisustvuju i obrate se na posebnoj sjednici NSRS-a.

Sjednica će biti posvećena razmatranju aktuelne političko-ekonomske situacije u Bosni i Hercegovini.

“Imam izuzetnu čast da vas pozovem da prisustvujete i obratite se na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, koju ću zakazati za 1. februar 2022. godine, a koja će biti posvećena razmatranju aktuelne političko-ekonomske situacije u Bosni i Hercegovini”, navodi se u pozivnom pismu predsjednicima SDA i HDZ-a BiH.

U pismu predsjednika Skupštine se ističe da bi njihovo prisustvo na posebnoj sjednici NSRS-a dalo znatan doprinos razvijanju dijaloga i iznalaženju najprihvatljivijih rješenja za Bosnu i Hercegovinu.

You may also like
Tahir Pervan/Napradena demokratska stranka BiH:Upali smo u osvetničke ralje Dragana Čovića
Tahir Pervan:Izetbegoviću treba ustavom zabraniti da se bavi politikom i što prije ga poslati u penziju
Tahir Pervan, predsjednik NDS-a:Ne razumijem Dodika i njegovu političku oligarhiju,čini mi se kao da traže hljeba preko pogače
Tahir Pervan NDS: Botovski napadi na potpredsjednika FBiH su napadi na državu

Ostavite komentar