Home > Novosti > Banjaluka:Okreće li se to Dodik i protiv Aleksandra Vučića?

Banjaluka:Okreće li se to Dodik i protiv Aleksandra Vučića?

Igor i Milorad Dodik krenuli i na Aleksandra Vučića…

Međutim, ono što je posljednjih dana zaintrigiralo, sve one dobro upućene, jeste informativni program Dodikove televizije, koji po svemi liči na Đilasove medije u Srbiji…Prednost u dnevniku UNA TV, odnosno Dodikove televizije na startu su dobili upravo Đilasovi kandidati za predsjednika i premijera Srbije, kao i gradonačelnika Beograda…, a ne izostaju ni paske na račun zdravstva i života u Srbiji..

Novoosnovana regionalna UNA TV privukla je pažnju u javnosti zbog činjenice da u vlasničkoj strukturi se nalazi Igor Dodik, sin člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Sjedište te televizije je u Sarajevu, a informativni progam se emituje iz beogradskog studija, svoje prostore i ljude ima i u Zagrebu i Banjaluci, gdje su smješteni u jednoj ovdašnjoj poslovnoj zgradi, ali i u ATV-u, koja je takođe u vlasništvu te porodice i koja je zbog koruptivnih radnji uprave te televizije dobila, kao i Dodik stariji, sankcije.

Iako Dodik, stariji, često u ovdašnjoj javnosti ističe da nije vlasnik ni ATV ni Una TV, kao ni desetine preduzeća koja se povezuju s njegovom porodicom, Una TV u slobodnom žargonu zovu i Dodikovom televizijom.

Međutim, ono što je posljednjih dana zaintrigiralo, sve one dobro upućene, jeste informativni program te televizije, koji po svemi liči na Đilasove medije u Srbiji…Prednost u dnevniku UNA TV, odnosno Dodikove televizije, na startu su dobili upravo Đilasovi kandidati za predsjednika i premijera Srbije, kao i gradonačelnika Beograda…, a ne izostaju ni paske na račun zdravstva i života u Srbiji…

Što se tiče priloga iz Republike Srpske, tu se našao samo onaj o skupštinskom zasjedanju u Banjaluci, gdje je u prvom planu Čović, a zatim diskretno i Dodik…

Da li se ovim pokušava zemetnuti trag da UNA TV, iako jeste, nije u vlasništvu porodice Dodik, ili je Dodik uz pomoć sina Igora, se našao u frontu protiv zvanične Srbije i njenog predsjednika Aleksandra Vučića, koji posljednjih godina usmjerava novčanu i svaku drugu vrstu pomoći i podrške Republici Srpskoj i srpskom narodu s ovu stranu Drine?

Za ovdašnje poznavaoce prilika, ne bi bilo iznenađenje da se Dodik nađe u tajnosti u frontu protiv zvanične vlasti u Srbiii ako se imaju na umu činjenice da je Dodik imao dobre veze i sa svim prethodnim predsjednicima Srbije, kojima je na kraju okretao leđa. Od Slobodana Miloševića, Vojislava Koštunice i Borisa Tadića, kome je i dao podršku na izborima kada je poražen od tadašnjeg kandidata SNS Tomislava Nikolića.

Da li je Dodik od svojih mentora dobio novi zadatak da “radi o glavi” Aleksandra Vučića ili on i njegovi savjetnici nisu zadovoljni Vučićevim politikom da u regionu ne treba praviti haos, nego sačuvati mir i stabilnost, biće uskoro jasno.

Evidentno je da šumova na relaciji Dodik – Vučić ima, kao što je poznato da porodica Dodik ima i ogromnu imovinu, ali i poslove, kako tvrde dobro upućeni, upravo u Srbiji o čemu znaju i oni kojima je to posao, ali i Dodikovi bivši mentori sa Zapada, kojih se on sada bar javno odriče i koji su ga označili kao najkorumpiranijim političarem u regionu.

Da li je možda i to jedan od razloga što Dodik u posljednje vrijeme je sve nervozniji, što se vidjelo i tokom sinoćnjeg gostovanja u programu ovdašnjeg javnog servisa, gdje se pozivao na nesebičnu Vučićevu podršku njemu i Republici Srpskoj.

Negdje u isto vrijeme, na Una TV, televiziji njegovog sina Igora u glavnoj informativnoj emisiji predstavljani su Đilasovi kandidati za predsjednika, premijera Srbije i gradonačelnika Beograda.

Ne treba zaboraviti Dodikovu vezu sa liderima nekadašnje vlasti u Srbiji sa kojima je imao više nego dobre odnose i razna druženja, a neki tvrde da ih i danas održava, ali rjeđe jer nisu na vlasti…

Takođe, ne treba zanemariti ni činjenicu da Milorad Dodik nikada nije dobio ni jednu javnu kritiku od lidera opozicije u Srbiji zbog njegovih čestih susreta sa Vučićem, koga tamošnja opozicija razlvači po svojim medijima.

Da li se Dodik pored pravljenja haosa u BiH, što je najviše štete donijelo Republici Srpskoj, zbog svog vlastitog interesa upustio i u tajne operacije preko regionalne televizijske kuće, koju vodi njegov sin, biće poznato u narednom periodu.

Očito Dodik je dobro učinio za svog sina kada mu je iz IRB-a, kada je bio predsjednik Vlade Republike Srpske, dao kredit od tri miliona maraka da se ne drogira, kako je tada objasnio, jer je Igor izrastao u regionalnog tajkuna koji ima raznorazne i unosne poslove i firme u svom vlasništvu, a među njima i UNA TV.

Pokušaj da prikriju svoje tragove teško im polazi za rukom, jer po svemu sudeći razotkrivene su Dodikove namjere da po svaku cijenu ostane na vlasti i sačuva moć i imovinu stečenu na sumnjiv način.

You may also like
Dodik u nevjerici: Šta je danas snimao Italijanski vojni zrakolov?
Vučić na mukama zbog nepodržavanja sankcija “bratskoj” Rusiji
Kolumnista Nenad Kulačin:Aleksandar Vučić je najveći politički bednik
Šarović:Republika srpska se nalazi pred velikim problemima

Ostavite komentar