Home > Novosti > Najnovije naređenje ruskoj vojsci: Krenite u napad po svim pravcima!

Najnovije naređenje ruskoj vojsci: Krenite u napad po svim pravcima!

Ruskoj vojsci izdato je naređenje da krenu naprijed u svim pravcima, nakon što je Ukrajina odbila pregovore, saopštio je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

“Svim jedinicama ruske vojske danas je naređeno da krenu napred u svim pravcima u skladu sa planom operacije, nakon što je Ukrajina odbila da učestvuje u pregovaračkom procesu”, rekao je Konašenkov na brifingu za novinare.

Ranije danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je ukrajinska strana odbila je pregovore sa Rusijom, zbog čega je predsjednik Rusije Vladimir Putin izdao naređenje vojsci da nastavi operacije, iako je u petak naredio obustavljanje napredovanja.

Ukrajina je kasnije danas demantovala sugestije da odbija da pregovara o prekidu vatre sa Rusijom, ali i navela da nije spremna da prihvati ultimatume ili neprihvatljive uslove.

Mihail Podoljak, savetnik u kancelariji ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, rekao je za Rojters da je Ukrajina pripremila pregovaračku poziciju, ali se suočila sa neodgovarajućim pregovaračkim uslovima iz Rusije.

You may also like
Agresija Rusije na Ukrajinu: Da li bi se NATO uključio, ako se upotrijebi hemijsko oružje?
Zelanski: Spreman sam pregovarati bez kapitulacije moje zemlje
Amerika odlučila: Nema više nafte iz Rusije
Vučić na mukama zbog nepodržavanja sankcija “bratskoj” Rusiji

Ostavite komentar